Kuruyemişlerle Hazırlanacak Hafif Yaz Yemekleri

Yaz mevsiminde vücudumuz ısınan havaya adapte olmaya çalışıyor. Bize de bu süreçte vücudumuza olabildiğince yardım etmek düşüyor. Yağlı, tuzlu ve acılı yiyeceklerden kaçınarak daha hafif yaz yemekleri tüketmemiz önem taşıyor. Yaz ayı aslında istesek de istemesek de bizi daha sağlıklı beslenmeye davet ediyor. Yaz mevsimine özgü sebzelerle hazırlanan yemeklerin hafif ama bir o kadar da besleyici olması bunun en büyük işaretlerinden.

Biz de sizin için yaz ayını kuş gibi geçirmenizi sağlayacak, hem sizi hem de midenizi yormayacak, kuruyemişlerle süslenen lezzetli mi lezzetli hafif yaz yemekleri listesi hazırladık. Tarifler bizden keyfini sürmesi sizden!

Cevizli Patates Ezmesi 

Patates her mevsim severek tükettiğimiz ve çeşit çeşit yemek yapabildiğimiz harika bir sebze. Bu tarifte mükemmel sebze patatesin ceviz ile buluştuğunda oluşturduğu enfes lezzete ve hafifliğe inanamayacaksınız!

Malzemelerimiz:

1 kg patates, 300 g esmer bulgur, 3 adet soğan, tuz, kimyon, karabiber, biber salçası, Tadım 150 g Ceviz İçi, 1 demet maydanoz, 85 ml sıvı yağ.

Yapılışı:

Patatesleri haşlarken bulguru da sıcak suya bırakıp iyice şişirin. Daha sonra rende soğanı, baharatları, bulguru ve patatesi beraber yoğurun. Dilerseniz ezmeyi dolapta biraz dinlendirebilirsiniz. Son olarak maydanozları, rende soğanın birazını, çiğ ceviz içini ve sıvı yağı sos haline getirin. Patates ezmenizin üzerine sosunuzu döküp servis edebilirsiniz.

Kajulu köz patlıcanlı Bruschetta

Ekmek üzeri atıştırmalık seviyorsanız bu tarif tam size göre! Köz patlıcanın rehası, fesleğenin tazeleyici tadı ve kuruyemişlerin kıtırlığı ile ekmek üstü lezzetlerin zirvesini yaşayacağınız bir yemek.

Malzemelerimiz:

2 adet patlıcan, 10 ml limon suyu, Tadım 140 g Çiğ Kaju Fıstığı, 1 adet kırmızı soğan, 2 adet domates, 40 ml zeytinyağı, 1 demet fesleğen, 3 diş sarımsak, bir tutam tuz, bir tutam iri taneli karabiber, 10 dilim ekmek (tercihinize göre tahıllı olabilir), opsiyonel olarak zeytin de ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Patlıcanlarınızı közleyip küp küp doğrayın ve iki sarımsağın rendesi ile karıştırın. Sonra soğanı, domatesleri, fesleğeni ve kajuları doğrayarak limon suyu ve baharatlar ile harmanlayın. Ekmekleri dilediğiniz şekilde kızartın ve kalan sarımsağı üzerine sürün. Son olarak iki harcı birleştirip ve sarımsaklı ekmeklerinizin üzerine yerleştirerek servis edebilirsiniz.

Karpuzlu domates salatası

Yazın en serinletici lezzeti güzel mi güzel bir tarifle buluştu! Peynirin, poğaça ve böreğin yanında bayılarak yediğimiz karpuzu direkt salataların içerisinde yeseydik nasıl olurdu? Denemeden bilemeyiz…

Malzemelerimiz:

İstediğiniz kadar karpuz, Tadım 150 g Ceviz İçi, 300 g cherry domates, 200 g peynir, 10 g zeytinyağı, yarım limonun suyu, yarım demet nane, bir tutam sumak, bir tutam tuz, bir tutam karabiber.

Yapılışı:

Tüm malzemeleri küp küp doğrayarak, zeytinyağlı ve limonlu salata sosunuz ile karıştırın. Dilerseniz karpuzun çekirdeklerini ayıklayabilirsiniz.

Buğday Salatası

En doyurucu salatalardan birisi ile karşınızdayız. Besin değeri yüksek olan buğday salatasına mutlaka bir şans vermelisiniz.

Malzemelerimiz:

150 g buğday, 140 g Çiğ Kaju Fıstığı, Tadım 180 g Çiğ Fındık İçi, 150 g Ceviz İçi, 1 demet taze soğan, 1 demet dereotu, 300 g közlenmiş kırmızı biber, 300 g salatalık turşusu, 100 g mısır, 85 g zeytinyağı, 1 adet sıkılmış limon, bir tutam tuz.

Yapılışı:

Buğdaylarınız ve mısırınız haşlanmamış ise öncelikle onları haşlayın. Daha sonra tüm malzemeleri gelişi güzel doğrayarak birleştirin. 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra salatanız hazır olacaktır.

Buzlu Badem

Kumsalların, akşamüstü yürüyüşlerinin sonu hep buzlu bademe bağlanır. Dışarıdayken serinlemek için koştuğumuz bu lezzeti yapmak oldukça kolaydır. Artık sadece dışarıda değil evde de lezzetli bir şekilde serinleyebilirsiniz.

Malzemelerimiz:

Tadım180 g Çiğ Badem İçi, buz parçaları, sıcak su.

Yapılışı:

Bademleri sıcak suda 20 dakika kadar bekletin ve ardından kabuklarını soyun. Buz parçaları ile bademleri birleştirin ve soğuduktan sonra servis edin. Bu tarifin püf noktası, bademlerin tazeliğinde saklıdır. Her daim taze olan ve kalitesinden hiçbir zaman ödün vermeyen Tadım ailesi ile buzlu bademler şimdi hiç olmadıkları kadar lezzetli!

Bademli Balık

Mevsiminde yenen balık kadar güzeli var mıdır? Elbette vardır! Tazecik balıklar kuruyemişlerle birleşince ortaya nefis bir lezzet çıkar.

Malzemelerimiz:

2 adet mevsimlik fileto balık, 16 g un, 100 ml su, bir tutam tuz, 2 g şeker, 1 g karbonat, 5 ml yağ, Tadım 180 g Çiğ Badem İçi.

Yapılışı:

Bademleri daha küçük hale gelmesi için ya doğrayın ya da robottan geçirin. Balıklarınızı önce su, un, tuz, şeker, karbonat ve yağlı karışıma daha sonra bademe bulayın. Kızarttıktan sonra balıklarınızı servis edebilirsiniz.

Lezzete lezzet katan Tadım kuruyemişleri ile yaz yemekleri hazırlamak hem kolay hem de oldukça keyifli. Afiyet olsun.