Kuruyemiş Katabileceğiniz Et Yemeği Tarifleri

Birbirinden farklı tatlarla çeşitlendirebileceğiniz ve lezzetine lezzet katabileceğiniz et yemeği tarifleri, hem “Bugün ne pişirsem?” derdine son verir hem de keyfine doyum olmayan sofralar kurmanızı mümkün kılar. Hele bir de o et yemeklerini damak tadınıza uyan, enfes kuruyemişlerle aromalandırırsanız, iddia ediyoruz, tadından yenmez! 🙂 Şu anda tarifleri alıp mutfağında denemeye başlamak için sabırsızlananlar olduğunu biliyoruz. Sizi daha fazla bekletmeden köfteden kuzuya, tavuktan balığa kadar farklı et çeşitleriyle hazırlayabileceğiniz ve içine kuruyemiş ekleyebileceğiniz leziz yemekleri hemen sıralıyoruz. Buyurunuz! 

Bademli-Hurmalı Tavuk Yemeği


Eğer tavuk yemeklerini seviyorsanız ve hafif tatlı-tuzlu karışımı lezzetler hoşunuza gidiyorsa, bu özel tarif akşam yemeği organizasyonlarınızın favori et yemeği tarifleri arasında yer almaya aday. Üstelik badem, hurma ve bal tavukla birleştiğinde ortaya çıkan uyum ve lezzet, yiyenlerin bir tabak daha istemelerine neden olacak. Demedi demeyin! 🙂

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy tavuk (Küçük parçalar halinde doğrayın.)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 8 adet Tadım Çiğ Badem İçi
  • 12 adet Tadım Hurma
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tadım Kavrulmuş Antep Fıstığı (Dilediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı karışık baharat (tarçın, karabiber, Hindistan cevizi, kimyon, zerdeçal, toz zencefil)
  • 2 yemek kaşığı bal 

Yapılışı:

  • Tavuğunuzu iyice baharatlayın ve kızarana kadar yağda kızartın.
  • İnce ince dilimlediğiniz soğanı üzerine ekleyin.
  • Soğanlar pembeleştiğinde sarımsağı da içine atarak, tavuğun üzerini bir miktar geçecek kadar su ekleyin ve tencerenizin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Tavuğunuz pişerken badem, hurma, Antep fıstığı ve balı ayrı bir kapta karıştırın.
  • Bu karışımı pişmeye bıraktığınız tavuğunuza ekleyin.
  • İyice karıştırın ve 10-15 dakika kadar daha pişirin. Hepsi bu kadar!

Kuru Üzüm ve Kajulu Kuzu Kol Yemeği

Kuzu etiyle hazırlayabileceğiniz enfes bir yemek tarifi vereceğiz şimdi sizlere! Kuru üzüm, kuru kayısı, kaju ve Antep fıstığıyla renklendireceğiniz bu et yemeğini tadan arkadaşlarınızla tarif sırrımızı paylaşmak zorunda kalabilirsiniz, şimdiden hazırlıklı olmanızı öneririz! 🙂

Malzemeler:

  • 2 adet kuzu kolu
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağının 4/3’ü kadar kuru beyaz şarap
  • 250 gram Tadım Kuru Kayısı
  • 3 yemek kaşığı Tadım Sultaniye Kuru Üzüm
  • 1 demet taze nane
  • 100 gram dövülmüş Tadım Çiğ Kaju Fıstığı
  • 50 gram dövülmüş Tadım Kavrulmuş Antep Fıstığı

Yapılışı:

  • Kuzu etini sarımsak, baharat ve yağla iyice karıştırın.
  • Fırında 200 derecede yarım saat boyunca pişirin.
  • Ardından fırınınızın derecesini 200’den 170’e getirerek beyaz şarabı ekleyin.
  • 50 dakika kadar daha bu şekilde pişirin. Pişirme esnasında zaman zaman kontrol ederek, yanmaması için gerektiğinde bir miktar su ekleyin.
  • 50 dakikanın ardından kuzu etini fırından çıkarın, suyunu süzün ve başka bir kapta bekletin.
  • Kuzu eti sıcakken, küçük parçalar haline getirdiğiniz Antep fıstığı ve kaju ile üzerini kaplayın.
  • Fırında kızarıncaya kadar ızgara modunda pişirmeye bırakın. Kızardıktan sonra fırından çıkarın.  
  • Daha önce başka bir kapta beklettiğiniz suyu bir tavaya alın, içine kuru üzüm ve kuru kayısıları ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Son olarak taze naneleri ince ince doğrayarak tavaya ekleyin ve karıştırın.
  • Kuzu etinin yanına kuru üzüm, kuru kayısı ve naneli sosu da ekleyerek servis edebilirsiniz.

Köfte ve Sebze Yemeği

“Köfteden vazgeçemem!” diyenlerin bayılacağı bu tarif, hurma ve fındık tatlarının eşsiz uyumuyla dillere destan bir yemek olmaya aday.

Malzemeler:

  • Yarım kilo köfte
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 veya 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 12 adet Tadım Hurma
  • 6 adet Tadım Çiğ Fındık İçi
  • Soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Patlıcan ve kabağı ince ince doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri yağda kızartın.
  • Ardından köfteleri ekleyin.
  • Köfteler piştikten sonra 4-5 parça doğranmış hurmalarla dövülmüş fındığı ekleyin.
  • 5 dakika kadar karıştırdıktan sonra damak tadınıza göre bir miktar soya sosunu da ilave edin. Yemeğiniz hazır, afiyet olsun!

Beyaz Soslu Balık Yemeği

“Benim favorim her zaman balıktır!” diyenleri de elbette unutmadık. Hem pratik hem de nefis bu tarifle sofralarınızı şenlendirmeye hazırsanız, hemen malzemelere geçelim.

Malzemeler:

  • 4 adet balık fileto
  • 25 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 50 gram Tadım Çiğ Kaju Fıstığı
  • 50 gram Tadım Kavrulmuş Antep Fıstığı
  • 1 kutu az yağlı krema
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Tereyağı ve bir miktar zeytinyağını tavada eritin.
  • Dövülmüş kaju ile Antep fıstığını içine atın, kavrulana kadar karıştırarak pişirin.
  • Balığınızı kuruyemiş, tuz, zeytinyağı ve şarapla harmanlayın.
  • Ardından 8 dakika kadar 180 derece sıcaklıkta fırında pişirin.
  • Kremayı da üzerine ekleyip 3 dakika daha pişmeye bırakın. Balığınızı afiyetle yiyebilirsiniz!

Sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek et yemeği tarifleri verdiğimize göre, şimdi sıra geldi yemek sonrası lezzetlerine! Ana yemek sonrası ikram edeceğiniz hafif tatlı tarifleri için sizi hemen buraya alalım! 🙂