Kuru Meyveleri Çıkarın: Lezzetli ve Pratik Yaz Tatlıları

Sıcak hava rüzgârlarının yüzümüze çarpmasıyla yazın resmen geldiğini söyleyebiliriz. Akşamüzeri yazın güzel havasıyla tüm günün koşturmacasından arınmış halde dinlenmek de sanıyoruz ki hepimizin en büyük dileklerinden. Yaz tatlıları da bu keyfe keyif katan güzelliklerden biri.

Serinlemeye her ihtiyaç duyduğunuzda gözleriniz hafif, pratik ama bir o kadar da lezzetli yaz tatlıları arıyorsa, sizin için hazırladığımız birbirinden güzel tatlı tariflerimizi deneyebilirsiniz. Haydi bu ferahlatıcı lezzetlere beraber göz atalım!

Serinlik bombası: Kuru meyveli dondurma

Yaz deyince aklımıza gelen ilk lezzet dondurma oluyor. Çocukluğumuzda yediğimiz tazecik dondurmaların tadını hatırlıyorsanız hak verirsiniz ki günümüzde dondurmaların eski tadı kalmadı. Dondurma, yine de vazgeçemediğimiz yiyeceklerden. Bu sebeple kalitesinden ve tazeliğinden hiçbir zaman ödün vermemiş olan Tadım ailesinin kuru meyveleri ile kendi dondurmanızı hazırlamanın tam zamanı!

Malzemelerimiz:

500 ml süt, 120 g krema, 5 g pirinç unu, 5 g buğday nişastası, 1 paket vanilya, 163 g Tadım Hurma, 140 g Sultaniye Kuru Üzüm, 140 g Güneşte Kurutulmuş Kuru Kayısı, 180 g Çiğ Badem İçi

Yapılışı:

Öncelikle kuru meyvelerimizi ve hurmayı suda bekleterek yumuşatıyoruz. Daha sonra kalan tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıyor ve pişiriyoruz. Ilıttığımız dondurmanın içine meyveleri ekliyoruz. Buzlukta dondurduktan sonra dondurmanız hazır!

Bu tarifimizde önemli olan nokta, dondurmayı buzlukta bekletirken 3 saatlik süreçte her yarım saatte bir karıştırmanız. Aksi halde buzlanma yaşanacağı için dondurmanızı keyifle yerken buz parçaları ağzınıza gelebilir.

Yudum yudum lezzet: Kuru meyveli smoothie

Smoothie, son yılların yükselişe geçen tarifleri arasında. Kahvaltılarda, ara öğünlerde sıklıkla tercih edilen bu tarifi biz en çok yaz ayına yakıştırıyoruz.

Malzemelerimiz:

500 ml süt, 1 adet muz, 50 g yoğurt, 20 g Tadım Kuru Kayısı, 20 g Sultaniye Kuru Üzüm, 30 g yulaf, 10 g bal (pekmez veya Agave şurubu da olur)

Yapılışı:

Tüm malzemeleri robot yardımıyla parçaladıktan sonra tarifiniz hazır. Dilerseniz malzemelerinizi daha az parçalayarak taneli bir smoothie de elde edebilirsiniz.

Sağlıklı mı sağlıklı kuru meyveli yoğurt

Meyveli yoğurtlar, dört mevsimde de bayılarak yediğimiz kurtarıcı yiyeceklerden. Fakat tıpkı dondurmada olduğu gibi dışarıdan aldığımız meyveli yoğurtların tadı da eskisi kadar lezzetli değil. İsterseniz ev yapımı yoğurtla isterseniz hazır yoğurtla hem çocuklarınızın hem de sizin gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz meyveli yoğurt tarifimizi deneyebilirsiniz.

Malzemelerimiz:

50 g yoğurt, 20 g Tadım Hurma, 20 g Tadım Kuru Kayısı, 30 g Çiğ Ceviz İçi, toz tarçın

Yapılışı:

Hurmaları ve kayısıyı suda bekleterek yumuşatın. Ardından doğrayarak yoğurt ve tarçın ile robottan geçirin. Yoğun bir kıvam elde etmek için robottan geçirdiğiniz harcın üzerine yoğurt eklemesi yapabilirsiniz. Meyveler yeterince tatlılık verecektir ama pekmez veya bal ile tatlandırmayı da tercih edebilirsiniz.

Kuru kayısılı cevizli dondurmalı pasta

İşte az önce vermiş olduğumuz dondurma tarifimizi değerlendirmek için mükemmel bir seçenek! Kendi yaptığınız kuru meyveli dondurmanızı pasta tariflerinde kullanarak eşsiz tatlar yakalayabilirsiniz. Yazın gözdesi olan dondurmayı bir de bu şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Malzemelerimiz:

140 g Kuru Kayısı, Tadım 180 g çiğ badem içi, 60 g yulaf ezmesi, bir tutam tuz, 20 ml badem sütü, bir paket vanilya, 125 g Lokmalık Kuru Erik, 140 g Sultaniye Kuru Üzüm, 140 g Çiğ Ceviz İçi, 80 g Hindistan cevizi yağı, yarısı sıkılmış limon

Yapılışı:

Badem, yulaf ezmesi ve biraz tuzu robottan geçirin daha sonra pasta tabanı olması için kalıbınıza güzelce yayın. Suda yumuşattığınız kuru meyvelerinizi, badem sütünü ve vanilyayı robottan geçirerek dondurma kıvamına getirin. Harcı 2 saat buzlukta donmaya bırakın. Bu esnada limon suyu ve Hindistan cevizi yağını temiz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. En son buzluktaki harçla limonlu karışımı iyice harmanlayın ve pasta tabanınızın üzerine yerleştirin. Buzlukta bir gece beklettikten sonra pastanız yemek için hazır olacaktır. Bu tarifte yeniden dondurma yapmak yerine kuru meyveli dondurma tarifimizle hazırladığınız dondurmanızı da kullanabilirsiniz.

Yaz tatlıları starı: Pişmeyen kek

Kek yemeyi hangimiz sevmeyiz ki! Üstelik bir de bizi pişme zahmetinden kurtarıyorsa değmeyin keyfimize. Çayların, limonataların, buzlu kahvelerin yanına çok yakışan bu lezzet yaz akşamlarınızın vazgeçilmezi olacaktır.

Malzemelerimiz:

140 g Güneşte Kurutulmuş Kuru Kayısı, 180 g Çiğ Fındık İçi, 60 g yulaf ezmesi, 20 g fıstık ezmesi, 100 ml süt, 10 g kakao, 20 g Hindistan cevizi

Yapılışı:

Kuru kayısıyı önce suda bekleterek yumuşatın. Daha sonra tüm malzemeleri robottan geçirerek ufak parçalar haline getirin. En son süt ve fıstık ezmesiyle harcı birbirine bağlayın ve borcamınıza sıkı bir şekilde yayın. Buzdolabında iki saat beklettikten sonra kekiniz yemeye hazır.

Kendinizi hiç yormayın, Tadım Hurmalı Bar ile keyfinize bakın!

Yoğun bir temponun ardından bir de yaz tatlıları hazırlamakla kendinizi yormak istemiyorsanız pratik, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıkların adresi Tadım ile keyfinize bakın! İlave şeker içermeyen ve %99’unu kuruyemiş ve kuru meyvelerin oluşturduğu Tadım ailesinin yeni üyesi Hurmalı Bar sizi yaz aylarında zahmetten kurtaracak ve gününüze lezzet katacak.