Lezzet Patlaması: Ev Yapımı Vegan Fıstık Ezmesi Tarifi

Aramızda vegan olup da “Aa sen vegan mısın?”, “Peki neler yiyorsun” gibi sorular almayan kalmamıştır. Veganlık, hayvan hakları açısından her ne kadar politik bir temele sahip olsa da, bol bol tüketilen meyve ve sebzelerden elde edilen lifle birlikte bir o kadar da sağlıklı bir seçim. Ayrıca sanılanın aksine, söz konusu yemek çeşidi olduğunda fazlaca geniş bir skalaya sahip. Eğer bir vegansanız, ya da geçici olarak bu sağlıklı beslenme trendini deniyorsanız, size vereceğimiz vegan fıstık ezmesi tarifi ile kahvaltılık atıştırmalıklar ve tüm kek, kurabiye ve tatlı tarifleri için kendinize Tadım Yer Fıstığı eşliğinde sağlıklı bir fıstık ezmesi hazırlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Vegan Fıstık Ezmesi Tarifi İçin Önemli İpuçları:

  • İçerdiği sağlıklı yağlar ve yüksek proteinle faydaları anlatmakla bitmeyecek olan Yer Fıstığının hem dış kabuğunu hem de yüzeyinde bulunan kahverengi kabuğu da soymalısınız.
  • Yer fıstığının tazeliği, hazırlayacağınız fıstık ezmesinin tadını ve akışkanlığını etkileyecektir. Bu yüzden tazeliği ve lezzetiyle Tadım Kabuklu Yer Fıstığını tercih edebilirsiniz.
  • Kendi damak zevkinize göre fıstık ezmenizin yoğunluğunu belirleyebilirsiniz. Eğer, yoğun bir fıstık ezmesi elde etmek istiyorsanız tarifteki yer fıstığı ölçüsünü arttırabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 250 gr Tadım Kavrulmuş Kabuklu Yer Fıstığı
  • Yarım çay kaşığından az deniz tuzu veya normal tuz
  • 1 yemek kaşığı fıstık yağı ya da Ayçiçek yağı (Kıvam isteğinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.)
  • Dilerseniz tatlandırıcı (Agave şurubu, pekmez)

Yapılışı:

  • Paketinden çıkardığınız Tadım Kavrulmuş Kabuklu Yer Fıstığını, kabuklarını soyduktan sonra yaklaşık 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
  • Fıstıkların rengi değişmeye başladığı an fırından alın.
  • Yer fıstığı hafif soğuduktan sonra, üzerine deniz tuzu veya dilerseniz tatlandırıcı, fıstık ya da Ayçiçek yağını da ekleyerek mutfak robotu yardımıyla pürüzsüz ve akışkan oluncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız vegan fıstık ezmesini cam bir kavanozda buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.

Ev Yapımı Vegan Fıstık Ezmesini Hangi Tariflerde Kullanabilirim?

Tadım Yer Fıstığı ile hazırladığınız vegan fıstık ezmesini ister kahvaltı öğününde bol meyve eşliğinde yulaf ezmesi ya da pancake yanında, isterseniz kek ve kurabiye tariflerinde kullanabilir; kahvenizin yanına harika bir eşlikçi kazanabilirsiniz.

Eğer “Yok ben daha yoğun bir şeyler istiyorum!” diyorsanız, Tadım Yer Fıstığı ile hazırladığınız vegan fıstık ezmesinin pişireceğiniz vegan brownie cheesecake tarifleri için de mükemmel bir uyum sağlayacağını hatırlatalım.

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi