Kuruyemişler Lezzet Katacak: Ev Yapımı Çikolata Tarifleri

Çalışırken, yürürken, bazense sadece dinlenirken birden çıka gelen tatlı krizleri hepimizin başının belası diye düşünüyoruz. Üstüne üstlük sağlıklı beslenmeye çalışanlarımız için bu tatlı krizleri daha bir zorlayıcı olabiliyor. Katkı maddesi içermediğinden, temiz içeriklere sahip olduğundan emin olduğumuz tatlılar ise en büyük kurtarıcılarımız. Bu yüzden neredeyse hepimiz ev yapımı tariflere yöneldik. Lezzetli kuruyemişler ve sağlık deposu kuru meyvelerle kendi tariflerimizi oluşturmak şeker ihtiyacımızı karşılamak için en güvenli yolumuz. Biz de bu sebeple sizler için kriz anlarında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz, çay ve kahveyle mükemmel uyumu yakalayan ev yapımı çikolata tarifleri hazırladık. Üstelik hepsi oldukça pratik!

Antep fıstıklı ev yapımı çikolata 

Elit bir çikolata için pastaneye gitmeye hiç mi hiç gerek yok! Ev yapımı Antep fıstıklı çikolata ile iddia ediyoruz ki akılları başlardan alacaksınız!

Malzemelerimiz: 50 g (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı) kakao yağı, 50 g (1/4 su bardağı ve 1 yemek kaşığı) pudra şekeri, 3 yemek kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt tozu, bir tutam tuz, 1/4 su bardağı Tadım Kavrulmuş İç Antep Fıstığı

Yapılışı: İlk iş olarak kakao yağını benmari usulü eritin. Ardından kakaoyu, eritmiş olduğunuz kakao yağı ile buluşturun. İkisi iyice karıştıktan sonra süt tozunu koyun ve yavaş yavaş pudra şekerini harca eklemeye başlayın. Bu noktada yağın sıcaklığıyla pudra şekerinin güzelce erimesi gerekir. O yüzden harçta herhangi bir pütür kalmadığından emin olun. Ev yapımı çikolata artık neredeyse hazır! Bir tutam tuz ilave ettikten sonra belirli aralıklarla karıştırarak çikolatanın ılımasını sağlayın. Bu esnada dilerseniz Antep fıstıklarınızı fırına vererek hafifçe kavurabilirsiniz. Son olarak çikolatanızı dilediğiniz kaplara koyun. Bizim önerimiz çikolatanın soğuduktan sonra kolayca çıkmasını sağlayacak plastik kaplar kullanmanız. Antep fıstıklarını kaplara yerleştirin ve üzerine çikolatanızı ilave edin. Çikolatayı buzlukta minimum 3 saat soğumaya bırakın. Bir gece boyunca bekletirseniz daha güzel katılaşacaklarını unutmayın!

Fındıklı sütlü çikolata

O bir klasik! Ev yapımı çikolata denildiğinde belki de akla ilk gelen seçenek; fındıklı sütlü çikolata. İşte hem pratikliği hem de lezzetiyle baş döndüren çikolata tarifimiz…

Malzemelerimiz: 40 g (3-4 yemek kaşığı) kakao yağı, 1.5 yemek kaşığı kakao, 3-4 yemek kaşığı kadar şeker, 5 yemek kaşığı süt tozu, 1/4 su bardağı Tadım Çiğ Fındık İçi

Yapılışı: Her çikolata tarifinde olduğu gibi işe kakao yağını benmari usulü eriterek başlayın. Yağınız henüz sıcakken üzerine kakaonuzu ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra şekerinizi, ardından da süt tozunu ekleyin. Pütür kalmayacak şekilde harcınızı iyice karıştırın. Bu noktadan sonra sadece harcı soğutmak ve çikolatanıza şekil vermek kalıyor! Ara ara harcınızı karıştırarak daha hızlı bir şekilde soğumasına yardımcı olun. Çikolatanın soğumasını beklerken dilerseniz fındıklarınızı fırına atıp kavurabilirsiniz. Ancak belirtmeliyiz ki çiğ fındık da çikolataya oldukça yakışacaktır. Harcınız ılıdıktan sonra çikolata kaplarınıza fındıkları yerleştirin ve üzerine çikolatanızı dökün. Buzlukta bir gece beklettikten sonra servis edebilirsiniz!

Bademli beyaz çikolata

Vanilyanın güzel tonlarıyla birleşen beyaz çikolata bizce çikolatanın en zarif halidir. Bir de içerisine Tadım’ın leziz mi leziz bademleri girdiği zaman sizi tutana aşk olsun!

Malzemelerimiz: 50 g (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı) kakao yağı, 1/3 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı süt tozu, yarım çay kaşığı vanilya özütü (vanilin de olur), 1 tutam tuz, 1/4 su bardağı Tadım Çiğ Badem İçi.

Yapılışı: İşe kakao yağını eritmekle başlayın. Benmari usulü eriteceğiniz yağa su değmediğinden muhakkak emin olun. Bu esnada bir kapta şekeri, süt tozunu, bir tutam tuzu ve vanilya özütünü karıştırın. Kuru malzemeler harmanlandıktan sonra yağ ile karıştırarak homojen bir harç elde edin. Bademlerinizi dilerseniz kavurabilir dilerseniz de çiğ olarak kullanabilirsiniz. Çikolata karışımı soğuduktan sonra kalıplara önce bademleri sonra karışımı koyun. Buzlukta en az 3 saat dinlenmeye bırakın. Biz yine de buzlukta bir gece bekleyen çikolatanın kalıplardan daha güzel çıkacağını belirtelim.

Şekersiz kuruyemişli çikolata tarifi

Ev yapımı çikolata tariflerine şeker eklemeyerek bir adım daha öteye gitmek ister misiniz? O halde sizi şekersiz ve bol kuruyemişli tarifimiz ile buluşturuyoruz.

Malzemelerimiz: 40 g (3-4 yemek kaşığı) kakao yağı, 3 yemek kaşığı ham kakao, 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tutam tuz, 1/2 su bardağı Tadım Karışık Kuruyemiş Karnaval

Yapılışı: Öncelikle, Hindistan cevizi ve kakao yağını benmari usulü eritin. Yağlar hafif ılıdıktan sonra ham kakaoyu, pekmezi, balı ve bir tutam tuzu ilave edin. Bundan sonrası ise tarif için gereken tüm lezzetlerin bir arada bulunduğu Tadım Karışık Kuruyemiş Karnaval ile oldukça kolay. Çikolata kalıplarınıza dilediğiniz kadar kuruyemiş karışımınızı serpin. Üzerine çikolatanızı dökün ve güzel bir çikolata elde edebilmek için bir gece boyunca buzlukta bekletin. Afiyet olsun! 😊 

Ev yapımı çikolata tarifleri verdiğimiz yazımızı burada sonlandırıyoruz. Ancak sizin için hatırlatmalarımız var! Fark etmiş olacaksınız ki ev yapımı çikolata tariflerimizin temeli hep aynı. Sadece son aşamalarda eklediğimiz kuruyemişler ve seçtiğimiz kaplar onları farklı kılıyor. Tabii kullandığımız malzemelerin kalitesi de oldukça önemli. Bu yüzden lezzetinden ve kalitesinden hiçbir zaman ödün vermemiş olan Tadım ailesinin ürünlerini kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. Ayrıca çikolatalarınızı da dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz! Mesela bir tarifinize doğradığınız kuru meyveleri ekleyebilirsiniz. Özellikle beyaz çikolatanın içerisine kuru kayısı, kuru erik ve Sultaniye kuru üzüm çok yakışacaktır. 😊