Cevizli Keklerden Fındıklı Kurabiyelere: En Güzel Çay Saati Tarifleri

Hangimiz sevdiklerimizle harika sohbetler ettiğimiz çay saatlerini iple çekmeyiz ki! Bir de tatlısından tuzlusuna binbir emekle hazırlanan o güzel ikramlar yok mu… Özellikle çocukken annelerimizin gittiği çay partilerine katılmak adeta keşfedilmemiş lezzet diyarlarına yolculuk yapmak gibiydi. Her seferinde yeni bir tarif ortaya çıkar fakat o sırları paylaşmakta kimi zaman çekimserlik gösterilirdi. Biz de bu nostaljiyi yaşatmak adına birbirinden güzel çay saati tarifleri ile geldik. “Aa bunun tarifini kesin istiyorum!” cümlesini duyma garantili çay saati tarifleri bizden, sevdiklerinizi mest etmek sizden olsun!

Fındıklı acıbadem

Pastanelerin yıldızı olan bir lezzettir acıbadem. Yapılışının kolay olmasıyla birlikte dokusu ve lezzetiyle çay saati tarifleri çıtasını da bir hayli yükseltir. O halde buyurunuz efendim…

Malzemelerimiz: 3 su bardağı ve bir yemek kaşığı şeker, 4 su bardağı Tadım Çiğ Fındık İçi, 2,5 su bardağı, 4 yumurtanın beyazı, 1 adet limon.

Yapılışı: Bu tarif için 4 su bardağı fındığınızı önce kavurup sonra robottan geçirerek un haline getirmeniz gerekiyor. Daha sonra fındık ununuzu, şekerinizi ve 4 yumurta akını bir tencere içerisine yerleştirip iyice karıştırın. Yumurta akının pişmemesi için kuru malzemeyle iyice karışması gerektiğini unutmayın. Ardından harcı soğuması için farklı bir kaba yerleştirin ve spatula yardımıyla tüm buharı çıkana kadar havalandırın. Soğuyan harcınıza bir limonun çeyreğini sıkın. Bu noktada acıbademin kıvamı normal bir hamura göre cıvık hale gelebilir ancak bu durum gayet normal, endişelenmeyin. Bir sıkma torbasıyla acıbademlerinizi yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aktarın. Son olarak 140 derecede ısıttığınız fırınınızda 20-25 dakika civarında kontrollü bir şekilde pişirin. Acıbadem kurabiyelerinizin alt kısmı yağlı kağıdınıza yapışmış olacaktır. Bu sebeple soğuduktan sonra tepsiyi ters çevirip yağlı kâğıdı bezle ıslattıktan sonra acıbademlerinizi birleştirebilir ardından servis edebilirsiniz.

Elmalı-Antep fıstıklı bisküvi topları

Çay saatlerinde tercihiniz pratiklikten yanaysa bu tarife bayılacaksınız. Zira kendisi pişmediği gibi tam bir lezzet bombası!

Malzemelerimiz: 1 paket petibör bisküvi, 2 adet rendelenmiş kırmızı elma, 1 su bardağı Tadım Çiğ Fındık İçi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı çikolata sosu, 1 yemek kaşığı Tadım Kavrulmuş İç Antep Fıstığı.

Yapılışı: Bir kapta fındığı, petibör bisküviyi, dilimlediğiniz elmaları ve tarçını kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından küçük toplar halinde porsiyonlayın. İki saate yakın buzdolabında beklettikten sonra çikolata sosu ile kurabiye toplarınızı servis edebilirsiniz.

Kakaolu biscotti

Son dönemlerin favori bisküvilerinden biscotti yiyenlerin aklını başından alıyor. Birbirinden farklı bir sürü tarifi olan bu güzel lezzetin kakaolu hali ise en çok çayın yanına yakışıyor.

Malzemelerimiz: 2 adet yumurta, 2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, yarım tatlı kaşığı kabartma tozu, 5 yemek kaşığı tereyağı, ¾ su bardağı toz şeker, ¾ su bardağı Tadım Çiğ Badem İçi, 2 paket bitter çikolata, üzeri için 1 adet yumurta beyazı ve 2 yemek kaşığı toz şeker.

Yapılışı: Bitter çikolatalarınızı ve bademi kıyın. Tereyağı ve şekeri bir kapta, yumurtaları ayrı bir kapta krema halini alıncaya kadar çırpın. Ardından katılarla birleştirip biraz daha karıştırın. Sonra bitter çikolatalarınızı ve bademi de ekleyerek hafifçe harmanlayın. Hamuru rulo haline getirin, tepsinize göre boyunu ayarlayın. Yumurta akını ve toz şekeri hamurun üzerine sürün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından çıkan hamuru soğuduktan sonra bir parmak kalınlığında porsiyonlayın ve bu sefer 150 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Biscottileriniz hazır!

Kabaklı cevizli crostini

Sırada tuzlu ancak oldukça hafif bir tarifimiz var. Ekmek üstü lezzetleri sevenler, kabak ve cevizin uyumuyla birleşen crostini’zye bayılacaklar.

Malzemelerimiz: 2 dilim ekşi mayalı ekmek, 3 adet kabak, 6 adet cherry domates, yarım avokado, 7-8 yaprak taze fesleğen, 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 adet suda mozzarella,1 çay kaşığı top karabiber, Tadım Ceviz İçi.

Yapılışı: Bir tavada zeytinyağıyla beraber ince dilimler halinde doğradığınız kabaklarınızı ızgaralayın. Ardından domateslerinizi ve peyniri doğrayın. Kabaklardan birazını fesleğen, avokado, sarımsak, zeytinyağı ceviz ve tuzla beraber robottan geçirin. Ekmekleri kızarttıktan sonra sosunuzu, mozzarella peynirinizi, domatesi ve kabakları üzerine yerleştirin. Dilerseniz karabiber toplarını serperek servis edebilirsiniz.

Yulaflı bademli atıştırmalık

Son zamanların yükselen lezzetlerinden yulaf, tatlısından tuzlusuna her tarifimizde yer almaya başladı. Biz de çay saati tarifleri verirken yulaflı bir seçenek eklemezsek olmaz dedik ve sizi yulaflı bademli atıştırmalık ile buluşturduk.

Malzemelerimiz: 2 su bardağı yulaf, 2 yemek kaşığı Tadım Çiğ Badem İçi, 3 adet muz, 1 yemek kaşığı Tadım Sultaniye Kuru Üzüm, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi, 1 yemek kaşığı bal.

Yapılışı: Muzları çatalla ezerek yulaf ve diğer malzemeler ile karıştırın. Ardından harcı dolapta 20 dakika boyunca dinlendirin. Sonrasında dilediğiniz büyüklükte porsiyonlayın. Önceden 160 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Cevizli tuzlu kek

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir kek. Peki ya tuzlu halini hiç denediniz mi?

Malzemelerimiz: 4 adet yumurta, 2,5 su bardağı un 1 su bardağı süt, 1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı beyaz peynir, 2 su bardağı Tadım Ceviz İçi, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 100 gram rendelenmiş cheddar peyniri, 100 gram çekirdekleri çıkarılmış zeytin, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik.

Yapılışı: Yumurta, süt ve tereyağını bir kapta çırpın. Ardından peyniri, zeytini ve cevizi karışıma ekleyin. Daha sonra un ilavesine başlayın. Harcın kıvamına göre ekleme yapabilirsiniz. Kabartma tozu ve baharatlarınızı da ekledikten sonra dilediğiniz bir kek kalıbında, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Pişme süresini kontrollü bir şekilde artırabilirsiniz.

O bir çay saati tarifleri klasiği: Havuçlu cevizli kek

E, kekten dem vurmuş, çay saati tariflerinin vazgeçilmezi ilan etmişken şöyle güzel bir kek tarifi vermeden olmaz dedik. Havuçlu ve cevizli kek sanıyoruz ki hepimizin favorisi olmaya aday bir lezzet!

Malzemelerimiz: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 adet havuç, 1 su bardağı çekilmiş Tadım Ceviz İçi, 1 yemek kaşığı tarçın.

Yapılışı: Havuçlarınızı rendeleyin ve çıkan suyu akıtın. Ardından klasik kek harcını hazırlayın. Son olarak cevizi, havucu ve tarçını ilave edin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika kadar pişirin. Kekinizi soğuduktan sonra dilimleyerek ikram edebilirsiniz.

Bademli ay çöreği kurabiyesi

Şeklini ay çöreğinden alan bademli kurabiye, hafif oluşuyla yemeye doyamayacaklarınızdan!

Malzemelerimiz: 1 çubuk vanilya (vanilya tozu da olur), 1 su bardağı Tadım Çiğ Badem İçi, 1,5 su bardağı un, 2 yumurta sarısı, bir tutam tuz, yarım tatlı kaşığı muskat rendesi, 1 çay bardağı toz şeker, 8 yemek kaşığı soğuk tereyağı.

Yapılışı: Bademi robottan geçirerek un haline getirin ve normal un ile birleştirin. Ardından vanilyayı, yumurtaların sarısını, tuzu, muskat rendesini, toz şekeri ve soğuk tereyağını ekleyerek karıştırın. Hamuru rulo haline getirin ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. Ardından porsiyonlayarak ay şeklini verin. 15 dakika daha dinlendirdiğiniz kurabiyelerinizi önceden 175 derece ısıttığınız fırınınızda 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Tarifiniz hazır! 😊

Sizleri için hazırladığımız çay saati tarifleri burada son buluyor. Unutmayın ki bir tarifin başarılı ve lezzetli olması için kullandığınız malzemelerin kalitesi oldukça önemli. Bu yüzden tariflerinizde kalitesinden ve lezzetinden hiçbir zaman ödün vermemiş olan Tadım ailesinin ürünlerini kullanmanızı öneririz. Afiyet olsun! 😊