Kuruyemişlerin Başrolde Olduğu Bayram Tatlıları

Evleri adeta şenlik yerine dönüştüren  Şeker Bayramı geldi çattı. Bayram; dargınlıkların sona erdiği, çocukların harçlık topladığı, bayram tatlıları ile sofraların renklendiği, gittiği her yeri güzelleştiren muazzam bir zaman. Bize çocukluğumuzu hatırlatan, büyüklerimizin “Ah nerede o eski bayramlar” serzenişlerini işittiğimiz Ramazan Bayramı’nda sofraların süsü ve sohbetin en güzel eşlikçisi bayram tatlıları eminiz ki bu sene de dört gözle bekleniyordur. Bu bayramda farklı lezzetlerle buluşmak isteyenleriniz için kuruyemiş ve kuru meyvelerle hazırlanan bayram tatlılarını listeledik.  

Kadayıf tatlısı

Şerbetli tatlılar bayram sofralarının olmazsa olmazlarından. Kadayıf tatlısı da çıtır çıtır üstü ve yumuşacık tabanıyla grubun liderlerinden. Üstelik yapılışı da oldukça kolay!

Malzemeler

Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayarak soğumaya alın. Kabınızı yağlayarak kadayıfı açın ve üzerine rondoda çektiğiniz Antep fıstıklarını serpiştirin. Daha sonra kadayıfın kalanıyla tatlınızın üzerini kapatın ve yağlayın. 200 derece fırında alt üst 10’ar dakika pişirdiğiniz tatlınız şerbetle buluştuktan sonra servise hazır.

Bal badem

Bayramda bolca tükettiğimiz çay ve kahvenin yanına hafif ama lezzetli bir tatlı arıyorsanız bal badem tam size göre. Kolayca hazırlayacağınız bu tarif Tadım Çiğ Badem İçi’nin sunduğu tazelikle adeta devleşiyor.

Malzemeler

Yapılışı

Fırınınızı 200 derece ısıtın ve bademleri tepsiye dizerek 10 dakika kadar pişirin. Bu esnada bir tencerede kalan malzemeleri kaynatın. Daha sonra üzerine bademleri ekleyerek sosun çekmesini sağlayın. Tatlınızı soğuduktan sonra porsiyonlayıp servis edebilirsiniz.

Antep fıstıklı biscotti

Biscotti, son dönemlerin en revaçta olan kurabiyesi. Oldukça lezzetli olan bu kurabiyeyi dilediğiniz kuruyemiş ile çeşitlendirebilirsiniz. Pratikliğiyle ön plana çıkan tarif, Antep fıstığı ve kuru eriğin eşsiz renkleriyle bayram coşkusunu sofralarınıza taşıyacak.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 180 g Tadım Çiğ Badem İçi
  • 170 g toz şeker
  • 425 g un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilin
  •  90 g tereyağı 
  • 4 g tuz
  • 180 g Tadım Kavrulmuş Antep Fıstığı İçi
  • 125 g Tadım Lokmalık Kuru Erik 

Yapılışı

Klasik kurabiye harcınızı hazırladıktan sonra üzerine Antep fıstığı, kuru erik ve bademi ekleyin. Harcı rulo haline getirin ve üzerine yumurta akı sürerek 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra ruloyu dilimleyerek içinin pişmesini sağlayın.

Kuruyemişli muhallebi

Klasik lezzetlerden mi yanasınız? Öyleyse pratikliğiyle gönlünüze taht kuracak ve Tadım’ın taptaze kuruyemişleriyle birleştirebileceğiniz bir muhallebi yapmaya ne dersiniz?

Malzemelerimiz

Yapılışı

Muhallebinizi her zamanki gibi hazırlayın. Fındıklarınızı kavurun, bademlerinizi suda bekletip kabuklarını soyun, ceviz ile kuru kayısıyı doğrayın. Malzemeleri muhallebi harcınızla güzelce karıştırdıktan sonra tatlınız hazır!

Bayram tatlıları arasındaki yeni soluk: Soğuk baklava

Şüphesiz bayram tatlıları denilince aklımıza ilk başta ev yapımı baklava geliyor. Hepimizi alıp çocukluğumuzdaki bayramlara götüren bu tatlı sıcak havalarda biraz ağır kaçabiliyor. Ancak bu duruma çoktan bir çözüm bulunmuş gibi gözüküyor. Yediğinizde sizi anılara sürükleyen baklavadan mahrum kalmamanız için soğuk baklava tarifimizi deneyebilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

Baklavamızı ve şerbetimizi herhangi bir değişiklik olmaksızın hazırlıyoruz. Daha sonra baklavayı 170 derecede ısıttığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbetimize sütü ilave ediyoruz ve sıcaklığı çıktıktan sonra baklavayla buluşturuyoruz. Dinlendirdiğiniz tatlınızın üzerine kakao serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Kuruyemişli milkshake tarifi

Madem bayram bahara denk geliyor, o halde serinlemek hepimizin hakkı diye düşünüyoruz. Denediğiniz tüm milkshakeleri unutun. Zira böylesini hiç tatmamışsınızdır.

Malzemeler

  • 400 ml süt
  • 20 g bal
  • 180 g Tadım Çiğ Ceviz İçi
  • 180 g Tadım Çiğ Badem İçi
  • 140 g Tadım Çiğ Kaju 
  • 180 g Tadım Kavrulmuş Antep Fıstığı 
  • 2 adet muz

Yapılışı

Milkshake hazırlarken tek ihtiyacınız, malzemelerinizi karıştırabileceğiniz bir blender. Tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra isterseniz dolapta isterseniz buzlukta bir süre bekletip ikram edebilirsiniz.

Glutensiz, şeker ilavesiz kurabiye

Bayramlar küçük kaçamaklar yapmak için mükemmel zamanlardır. Yine de yapılan her kaçamak sonrası vicdan azabı çekilir. Üzerine yediklerinizin ağırlık vermesi de cabası! Mideniz rahatsız, aklınız huzursuz olmasın diye sizin için glütensiz ve şekersiz fakat yine de tatlı mı tatlı bir kurabiyeyle geldik.

Malzemeler

Yapılışı

Kurabiye harcınızı hazırladıktan sonra yulafı ekleyerek hamurunuzu dinlendirin. Daha sonra kuru eriği ve gün kurusu kayısıyı ekleyip dolapta 10 dakika bekletin. Porsiyonlayıp 180 derecede pişirdikten sonra kurabiyeleriniz servis edilmeye hazır.

Kuru üzümlü fındıklı çikolata 

Çikolatayı çok seviyor, tatlılarınızda da yer veriyorsanız şipşak hazırlayabileceğiniz ve pişirmeye ihtiyaç duymayacağınız bir tarifimiz var sırada. Bir zamanların favorisi olan gevrekli tatlıları da yeniden hatırlamak için bayram güzel bir fırsat olabilir.

Malzemeler

Yapılışı

Çikolatalarınızı benmari usulü eritip üzümü, mısır gevreğini ve robottan geçirdiğiniz fındığı ilave edin. Harcı düz bir borcama yayıp 40 dakika dolapta dondurun. Tarifiniz dilimlendikten sonra hazır! 

Bu bayramda ağzınızın tadı Tadım ile hep yerinde olsun isteriz. Paketlerinde tazeliği ve lezzeti taşıyan Tadım ailesi ile bayram tatlıları hazırlamak her zaman çok kolay! Afiyet olsun. 😊